هدف این گزارش کسب اطمینان معقول درخصوص اقدامات اپلیکیشن Fast TSE در حوزههای مالی و عملکردی است. این بررسی شامل اجرای روشهایی برای بررسی انطباق پیشرفت کار با اهداف از پیش اعلام شده، معقول بودن برآوردها، وجود مستندات کافی درخصوص اعداد و ارقام اعلامی و عاری بودن از تحریف با اهمیت ناشی از اطلاعات غیرواقعی است. دوره گزارش برای بازه زمانی ۴ ماهه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۷ است.
سومین گزارش بازرسی Fast TSE
مقدمه:
هدف اپلیکیشن:
برطرف نمودن نیازهای مهم کاربران روزانه سایت TSE در گوشیهای هوشمند (اندروید و iOS)، ارزش ایجادی این اپلیکیشن است.
موسسین و تیم اجرایی:
موسسین شامل یک نفر متخصص فنآوری اطلاعات با ده سال سابقه و یک نفر متخصص و فعال بازار سرمایه با ۱۷ سال سابقه به نمایندگی از یک نهاد مالی هستند. تیم اجرایی شامل سه نفر با تجارب فنآوری اطلاعات، مالی و مارکتینگ است که مجموعاً بالغ بر ۵ سال سابقه اجرایی دارند. لازم به توضیح است که اپلیکیشن دارای یک سرمایهگذار آنجل بوده که یکی از نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است و کلیهی مخارج اپلیکیشن را تا میزان ۴۹ درصد سهام آن و با مبنای ارزشگذاری ۱،۱۰۰ میلیون ریال تقبل نموده است و مابقی مخارج از محل سرمایه گذاری سایر افراد تامین خواهد شد.
عملکرد:
باتوجه به ظرفیت جذب بالای مشتریان این نرمافزار که بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر برآورد میشود (مستند به نظر برگرفته از برآورد ترافیک روزانه سایت TSE) و باتوجه به تعداد مشتریان جذب شده طی دوره فعالیت ۱۳ ماهه که بالغ بر ۳۴،۰۰۰ نفر است، ظرفیت رشد قابل قبولی برای آن میتوان متصور شد. هدفگذاری انجام شده تا پایان سال ۱۳۹۷ براساس نظر موسسین، جذب ۷۰ هزار نفر است که با توجه به آمار روند جذب، غیرمعقول به نظر نمیرسد. روند جذب در طی ماه های مرداد و شهریور و مهر ۹۷ به ترتیب ۴۳۰۰ ، ۷۸۰۰ و ۸۷۰۰ نفر بوده است در ماه های آبان ، آذر ، دی و بهمن به ترتیب ۶۳۲۲، ۴۳۷۱، ۵۵۵۰ و ۴۲۹۲ بوده و مجموع نصب ها تا پایان بهمن ماه به ۵۳ هزار نصب منجر شده است.
محیط انتشار اپلیکیشن در کافه بازار و سیب اپ محیطهای امنی است و از این نظر مثبت ارزیابی میشود. براساس اطلاعات به دست آمده در گزارش قبلی و اعلام موسسین، برنامهی آتی اپلیکیشن انتشار در پلتفرم Google Play بوده که البته مشکلاتی ناشی از ایرانی بودن اپلیکیشن وجود داشت و این اقدام تا تاریخ این گزارش عملیاتی نشده است .
این تعداد جذب ازطریق تبلیغات در شبکههای مجازی تخصصی بورسی و همچنین دسترسی به دیتابیس یکی از کارگزاریهای بورسی (سرمایهگذار آنجل) فراهم شده است که سهم دیتا بیس کارگزار تا گزارش قبلی حدودا” ۱۵ درصد بوده است اما با فعالیت بیشتر و هزینه های انجام شده طی چهار ماه بعدی تا تاریخ تهیه این گزارش سهم جذب از طریق تبلیغات شبکه های مجازی به محدوده ۹۵ درصد افزایش یافته است. حضور در شبکههای اجتماعی منجر به ایجاد جامعهای فعال حول محور محصول شده که اقدامی مثبت در راستای شناساندن محصول به بازار هدف ارزیابی میگردد.
شاخصهای مالی:
ساختار درآمدی اپلیکیشن روی درآمد ناشی از در اختیار قرار دادن دیتابیس جمعآوری شده است که در این ارتباط قراردادی تا پایان سال ۹۷ بین مالک اپلیکیشن با کارگزاری فوقالذکر امضا شده است. مطابق توافقات به عمل آمده در قرارداد واگذاری، مقرر گردید تا پایان سال اختیار فروش اپلیکیشن را به مبلغ ۱،۲۹۵میلیون ریال به کارگزاری داشته باشد. در صورتی که مشتری دیگری با مبلغ بیشتری حاضر به خرید باشد ، کارگزاری با اعمال ۳۰ درصد تخفیف روی قیمتگذاری انجام شده اولویت خواهد داشت. به گونه ای که در هر حال مبلغ قرارداد کمتر از رقم فوق الذکر نخواهد بود. با این قرارداد عملا” یک استراتژی خروج مطمئن برای سرمایهگذاران ایجاد شده است. مالک اپلیکیشن اجازه ی فسخ این قرارداد را تا تاریخ ۲۴ اسفند ماه خواهد داشت اما بعد از این تاریخ ، این حق سلب خواهد شد و توجه سرمایه گذاران به این موضوع جلب میگردد که درصورت عدم اعمال این اختیار توسط مالک اپلیکیشن این امکان به عنوان یک استراتژی خروج منتفی خواهد بود .
لازم به ذکر است که هزینههای انجام شده براساس اسناد و مدارک ارائه شده طی ۱۷ ماه گذشته تا پایان بهمن ماه ۹۷ اعم از مخارج طراحی نرمافزار، تبلیغات، زیرساختهای فناوری اطلاعات و خدمات پشتیبانی و هزینههای نیروی انسانی که تا پایان مهرماه بالغ بر ۹۲۰ میلیون ریال بود به مبلغ ۱۴۴۰ میلیون ریال رسیده که از طریق موسسین اولیه و منابع تامین شده از سرمایه گذاران جدید تامین شده است.
لازم به ذکر است در فراخوان سرمایه گذاری انجام شده که تا ۲۷ شهریور ماه فرصت داشت، مبلغ ۷۵۵ میلیون ریال جمعآوری گردید که مقرر بود تقریبا”۶۰ تا ۷۰ درصد آن صرف بازاریابی و ۳۰ تا ۴۰ درصد مابقی صرف توسعه نرمافزار گردد . تا پایان بهمن ماه حدود ۳۳ درصد صرف هزینه بازاریابی ، ۳۶ درصد صرف توسعه نرم افزار و مابقی نیز بصورت نقد باقی مانده است که نحوه ی مصارف آن در گزارش بعدی اعلام می گردد . مخارج توسعه نرم افزار در این مرحله بابت هزینه تامین منبع سخت افزاری شامل اجاره سرور، پشتیبانی و توسعه امکانات اپلیکیشن و مخارج بازاریابی بابت انجام تبلیغات در شبکههای اجتماعی، کانالهای تلگرامی بورسی و برگزاری کمپین های موجود در کافه بازار بوده است.
دیدگاه بگذارید