هدف این گزارش کسب اطمینان معقول درخصوص اقدامات اپلیکیشن Fast TSE در حوزههای مالی و عملکردی است. این بررسی شامل اجرای روشهایی برای بررسی انطباق پیشرفت کار با اهداف از پیش اعلام شده، معقول بودن برآوردها، وجود مستندات کافی درخصوص اعداد و ارقام اعلامی و عاری بودن از تحریف با اهمیت ناشی از اطلاعات غیرواقعی است. دوره گزارش برای بازه زمانی ۳ ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ است.
چهارمین گزارش بازرسی Fast TSE
مقدمه:
هدف اپلیکیشن:
برطرف نمودن نیازهای مهم کاربران روزانه سایت TSE در گوشیهای هوشمند (اندروید و iOS)، ارزش ایجادی این اپلیکیشن است.
موسسین و تیم اجرایی:
موسسین شامل یک نفر متخصص فنآوری اطلاعات با ده سال سابقه و یک نفر متخصص و فعال بازار سرمایه با ۱۷ سال سابقه به نمایندگی از یک نهاد مالی هستند. تیم اجرایی شامل سه نفر با تجارب فنآوری اطلاعات، مالی و مارکتینگ است که مجموعاً بالغ بر ۵ سال سابقه اجرایی دارند. لازم به توضیح است که اپلیکیشن دارای یک سرمایهگذار آنجل بوده که یکی از نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است و کلیهی مخارج اپلیکیشن را تا میزان ۴۹ درصد سهام آن و با مبنای ارزشگذاری ۱،۱۰۰ میلیون ریال تقبل و پرداخت نموده است و مابقی مخارج از محل سرمایه گذاری سایر افراد تامین شده است .
شاخصهای عملکردی:
ظرفیت رشد : باتوجه به ظرفیت جذب بالای مشتریان این نرمافزار که بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر برآورد میشود (مستند به نظر برگرفته از برآورد ترافیک روزانه سایت TSE) و باتوجه به تعداد مشتریان جذب شده طی دوره فعالیت اپلیکیشن در حدود ۷۰،۰۰۰ نفر است، ظرفیت رشد قابل قبولی برای آن میتوان متصور شد.
روند جذب سه ماهه : همانطور که در گزارشات گذشته ذکر شده است، هدفگذاری انجام شده تا پایان سال ۱۳۹۷ براساس نظر موسسین، جذب ۷۰ هزار نفر در نظر گرفته شده بود که اپلیکیشن تا پایان سال ۹۷ موفق به جذب ۵۶،۰۰۰ کاربر شد لیکن تا تاریخ تهیه ی این گزارش تعداد ۶۸ هزار واحد کاربر محقق گردید. روند جذب در سه ماهه منتهی به اردیبهشت سال ۱۳۹۸به ترتیب ۳۵۰۰ ، ۴۷۰۰ و ۶۵۰۰ نفر بوده است .در این بازه زمانی سه ماهه بیشرین نرخ رشد نسبت به ماه قبل در اردیبهشت ماه اتفاق افتاده است که معادل ۳۹ درصد بوده و کمترین رشد متعلق به اسفند ماه بوده است که معادل۱۲- درصد محاسبه شده است.
این تعداد جذب ازطریق تبلیغات در شبکههای مجازی تخصصی بورسی و همچنین دسترسی به دیتابیس یکی از کارگزاریهای بورسی (سرمایهگذار آنجل) فراهم شده است که سهم دیتا بیس کارگزار تا گزارش قبلی حدودا” ۵ درصد بوده است اما با فعالیت بیشتر و هزینه های انجام شده طی سه ماه بعدی و تا تاریخ تهیه این گزارش به صفر رسیده و عملا”سهم جذب از طریق تبلیغات شبکه های مجازی به محدوده ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. حضور در شبکههای اجتماعی منجر به ایجاد جامعهای فعال حول محور محصول شده که اقدامی مثبت در راستای شناساندن محصول به بازار هدف ارزیابی میگردد.
کاربران ماهانه : با توجه به بررسیهای انجام گرفته تعداد جذب کاربران اپلیکیشن به صورت ماهانه در سال ۹۷ برابر با ۴۵۰۰ نفر و در دو ماهه ابتدایی ۹۸ برابر با ۵۶۰۰ نفر بوده است که بیانگر روند رو به رشد را در جذب ماهانه کاربران به همراه داشته است. در بازه زمانی سه ماهه گزارش تعداد کاربران فعال ماهانه( کاربری که نصب داشته ، اطلاعات را داده و یکبار در ماه بازدید داشته ) اپلیکیشن برابر با ۲۶ هزار، کاربران فعال هفتگی ۱۵ هزار و کاربران روزانه نرم افزار برابر ۷ هزار کاربر هست که نسبت به دوره مشابه قبل کلیه کاربران فعال ماهانه، هفتگی و روزانه ۳ هزار نفر افزایش یافته است.
شاخصهای مالی:
همان طور که در گزارشهای پیشین ذکر شده است ساختار درآمدی اپلیکیشن روی درآمد ناشی از در اختیار قرار دادن دیتابیس اپلیکیشن در نظر گرفته شده است که در این ارتباط قراردادی تا پایان سال ۹۷ بین مالک اپلیکیشن با کارگزاری فوقالذکر امضا شده بود که توضیحات مفاد قرارداد به صورت کامل در گزارش قبل ذکر شده است. مطابق توافقات انجام شده مالک اپلیکیشن اجازه ی فسخ این قرارداد را تا تاریخ ۲۴ اسفند ماه داشته است لیکن همانطور که مستحضر هستید فروش و انتقال مالکیت اپلیکیشن تا پایان سال ۹۷ محقق نشده و آپشن اعمال نگردید . درنتیجه با توجه به اینکه قرارداد مربوطه با هدف پوشش ریسک سرمایهگذاران اپلیکیشن منعقد شده بود، به دلیل عدم تمدید آن در سال ۹۸، سطح ریسک سرمایهگذاران در سال ۹۸ از این منظر تغییر یافته است.
به صورت کلی آمار هزینه های انجام شده تا تاریخ تهیه این گزارش به شرح زیر است:
هزینه تبلیغات: ۳۲،۹۰۵،۰۰۰ تومان
هزینه توسعه نرمفزاری و سختافزاری:۸۱،۱۵۰،۰۰۰ تومان
این در حالی است که هدف تیمFast TSE در زمان تامین مالی اپلیکیشن، تخصیص ۳۰ درصد از سرمایه جمع آوری شده به توسعه سخت افزاری و نرم افزاری و تخصیص ۷۰ درصد آن برای بازاریابی بوده که با توجه به هزینه های انجام گرفته در سال ۹۷ سهم مخارج توسعه ای بالغ بر .۲۷۱،۵۰۰،۰۰۰ ریال و ۳۵% درصد و سهم مخارج بازاریابی ۳۲۹،۰۵۰،۰۰۰ ریال و ۴۴% درصد بوده است که دلایل آن به شرح زیر است :
- پیاده سازی هر چه بیشتر امکانات سایت tse در اپلیکیشن نظیر تب نمای بازار و تکمیل جزئیات صفحه اطلاعات نماد
- افزایش جذب کاربران
- افزایش نگه داری کاربران
توجه سرمایه گذاران را به این نکته جلب می نماید که در حال حاضر نسخه آیفون اپلیکیشنFast TSE به علت محدودیتهای ایجاد شده از طرف شرکت اپل از دسترس خارج شده و تاریخ فعال سازی مجدد آن مشخص نیست لذا این امر ممکن است در ادامهی مسیر منجر به کاهش روند جذب کاربر گردد. ضمناً محیط انتشار نسخه اندروید اپلیکیشن در کافه بازار بوده که این نرم افزار محیطی امن محسوب شده و از این نظر مثبت ارزیابی میشود. درخصوص مدل کسب درآمد اپلیکشن که فروش دیتابیس بوده است تا این تاریخ اقدام خاصی صورت نگرفته است و مدل درآمدی جدیدی نیز پیشنهاد و اعلام نگردیده است لذا می بایست در این ارتباط بررسی های لازم انجام و تعیین تکلیف صورت گردد .
دیدگاه بگذارید