هدف این گزارش کسب اطمینان معقول درخصوص اقدامات اپلیکیشن Fast Bourse در حوزههای مالی و عملکردی است. این بررسی شامل اجرای روشهایی برای بررسی انطباق پیشرفت کار با اهداف از پیش اعلام شده، معقول بودن برآوردها، وجود مستندات کافی درخصوص اعداد و ارقام اعلامی و عاری بودن از تحریف با اهمیت ناشی از اطلاعات غیرواقعی است. دوره گزارش برای بازه زمانی ۳ ماهه منتهی به شهریور ماه سال ۹۹ است.
گزارش نهم بازرسی اپلیکیشن FastBourse
مقدمه:
هدف اپلیکیشن:
برطرف نمودن نیازهای مهم کاربران روزانه سایت TSE در گوشیهای هوشمند اندروید وiOS، ارزش ایجادی این اپلیکیشن است.
موسسین و تیم اجرایی:
موسسین شامل یک نفر متخصص فنآوری اطلاعات با ده سال سابقه و یک نفر متخصص و فعال بازار سرمایه با ۱۷ سال سابقه به نمایندگی از یک نهاد مالی هستند. تیم اجرایی شامل سه نفر با تجارب فنآوری اطلاعات، مالی و مارکتینگ است که مجموعاً ببش از ۵ سال سابقه اجرایی دارند. لازم به توضیح است که اپلیکیشن دارای یک سرمایهگذار آنجل بوده که یکی از نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است و کلیهی مخارج اپلیکیشن را تا میزان ۴۹ درصد سهام آن و با مبنای ارزشگذاری ۱،۱۰۰ میلیون ریال تقبل و پرداخت نموده است و مابقی مخارج از محل سرمایه گذاری سایر افراد تامین شده است .
*شایان ذکر است مالکیت ۴۹ درصدی سرمایه گذار آنجل، در ارزشگذاری ۱،۱۰۰ میلیارد ریالی اپلیکیشن محاسبه شده بود که پس از انجام تامین مالی، ارزش اپلیکیشن به۱،۲۹۵ میلیارد ریال افزایش یافت و میزان سهامداری سرمایهگذار انجل به ۴۱ درصد کاهش یافت.
شاخصهای عملکردی:
ظرفیت رشد:
باتوجه به ظرفیت جذب بالای مشتریان این نرمافزار که بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر برآورد میشود (مستند به نظر برگرفته از برآورد ترافیک روزانه سایتTSE) و با درنظر گرفتن تعداد مشتریان جذب شده طی دوره فعالیت اپلیکیشن که نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر بوده است، ظرفیت رشد قابل قبولی را برای آن میتوان متصور شد.
روند جذب سه ماهه:
تعداد کاربران اپلیکیشن تا قبل از این گزارش برابر با ۱۷۴ هزار نفر و در انتهای شهریور ماه برابر با ۱۹۰ هزار نفر ثبت شده که تعداد کاربران در این بازه ۳ ماهه ۹ درصدی رشد داشته است. تعداد کاربران جذب شده در هر ماه به ترتیب برابر با ۶۰۰۰، ۷۰۰۰و ۳۰۰۰ نفر بوده است .این تعداد جذب از طریق اجرای کمپین تبلیغاتی در کافه بازار (تا اواسط تیر ماه) و همچنین از طریق جذب ارگانیک (از اواسط تیر ماه تا انتهای شهریور ماه) بوده است.
کاربران فعال:
در حال حاضر تعداد کاربران فعال اپلیکیشن در انتهای آذر ماه به شرح زیر است:
کاربران فعال ماهانه (در انتهای شهریور ماه): ۳۰ هزار کاربر (۴۲ درصد کاهش نسبت به بازه سه ماهه گذشته)
کاربران فعال ماهانه (در انتهای خرداد ماه): ۵۲ هزار کاربر
کاربران فعال هفتگی (در انتهای شهریور ماه): ۱۳ هزار کاربر (۴۸ درصد کاهش نسبت به بازه سه ماهه گذشته)
کاربران فعال هفتگی (در انتهای خرداد ماه): ۲۵ هزار کاربر
کاربران فعال روزانه (در انتهای شهریور ماه): ۵ هزار کاربر (۵۴ درصد کاهش نسبت به بازه سه ماهه گذشته)
کاربران فعال روزانه (در انتهای خرداد ماه): ۱۱ هزار کاربر
ذکر این نکته لازم است که کاهش های رخ داده به دلیل توقف تبلیغات و توسعه و همچین سیر نزولی بازار بورس بوده است.
محیط انتشار اپلیکیشن:
محیط انتشار نسخه اندروید اپلیکیشن در “کافه بازار” و نسخه آیفون “سیبچه” بوده که این پلتفرم ها محیط امنی محسوب شده و این مورد از این نظر مثبت ارزیابی میشود.
شاخصهای مالی:
همان طور که در گزارشهای پیشین ذکر شد ساختار درآمدی اپلیکیشن روی درآمد ناشی از در اختیار قرار دادن دیتابیس اپلیکیشن در نظر گرفته شده بود که در این ارتباط قراردادی تا پایان سال ۹۷ بین مالک اپلیکیشن با کارگزاری فوقالذکر امضا شد که توضیحات مفاد قرارداد به صورت کامل در گزارشات قبلی ذکر شده است. این قرارداد درحال حاضر فاقد اعتبار بوده و رویداد نقدشوندگی جدیدی فعلا” پیش بینی نشده است.
در این بازه زمانی سه ماهه، اپلیکیشن فعالیت خود را به عنوان بازاریاب کارگزاری آگاه شروع کرده و در حال انجام است.
هم اکنون اپلیکیشن از این روش در حال کسب درآمد بوده و درآینده علاوه بر این روش امکان کسب درآمد از طریق تبلیغات درون برنامه ای مهیا خواهد شد.
به صورت کلی آمار هزینه های انجام شده تا تاریخ تهیه این گزارش به شرح زیر است:
هزینه تبلیغات | ۶۳۶،۱۴۱،۲۵۲ ریال |
هزینه توسعه نرمفزاری و سختافزاری | ۸۵۶،۱۷۴،۳۱۰ ریال |
جمع | ۱،۴۹۲،۳۱۵،۵۶۲ ریال |
از آنجا که هدف تیم Fast Bourse در زمان تامین مالی اپلیکیشن، تخصیص ۳۰ درصد از سرمایه جمع آوری شده به توسعه سخت افزاری و نرم افزاری و تخصیص ۷۰ درصد آن برای بازاریابی بوده است، در تاریخ تهیه این گزارش عملاً ۶۳ درصد از مخارج صرف تبلیغات و ۳۷ درصد صرف توسعه سخت افزاری و نرم افزاری گردیده است که تیم نرمافزار انحراف قابل توجهی با هدف تعیین شده نداشته است. هزینههای انجام گرفته صرف موارد زیر شده است:
- پیاده سازی هر چه بیشتر امکانات سایت tse در اپلیکیشن نظیر تب نمای بازار و تکمیل جزئیات صفحه اطلاعات نماد
- افزایش جذب کاربران
- افزایش نگه داری کاربران
با توجه به اینکه منابع تامین مالی صورت گرفته کاملاً هزینه شده است، توجه سرمایه گذاران محترم را به ضرورت تامین مالی مجدد یا تمرکز بر کسب درآمد به منظور استمرار فعالیت و برنامه های توسعه ی نرم افزار جلب مینماید که مدل درآمدی فعلی اپلیکیشن در همین بخش ذکر شده است.
شایان ذکر است در سه ماه گذشته با توجه به اتمام بودجه، فعالیت اپلیکیشن در حوزه تبلیغ و توسعه متوقف بوده که نتیجه آن افت کاربران فعال ماهانه و هفتگی و روزانه بوده است.
دیدگاه بگذارید